Fire aktører, en felles konsertplatform.

 

Det Norske Kammerorkester

Det Norske Kammerorkester har fra starten i 1977 utviklet seg til å bli en av de fremste kammerorkestre på den internasjonale konsertarena. Orkesteret har gjestet konsertsaler over store deler av Europa, USA, og Asia flere ganger. Nærmere 40 innspillinger er lansert der det meste av repertoaret for strykeorkester er spilt inn samt flere innspillinger av repertoar med solister som Leif Ove Andsnes, Terje Tønnesen, Iona Brown, Lars Anders Tomter og Tine Thing Helseth. Orkesteret har spilt med en rekke av både norske og internasjonale solister, og har alltid lagt vekt på å presentere musikk fra egen tid som del av konsertrepertoaret. Som del av dette, bestiller og urfremfører orkesteret stadig nye verk av norske og utenlandske komponister. Faste kunstneriske ledere og gjesteledere har vært Iona Brown, Leif Ove Andsnes, Isabelle van Keulen Martin Fröst, François Leleux og Steven Isserlis samt vår nåværende kunstnerisk leder, Terje Tønnesen, som har innehatt denne rollen siden starten i 1977. Det Norske Kammerorkester er et prosjektorkester sammensatt av de fremste av norske instrumentalister. Gjennom vekslende bruk av både rutinerte musikere og unge talentfulle instrumentalister, utvikler orkesteret hele tiden sin egen spillestil og orkesterkultur. Orkesteret bidrar med dette i sterk grad til den posisjonen norske utøvere og ensembler i dag har internasjonalt.

 

Oslo Quartet Series

Oslo Quartet Series - Kvartettserien er en konsertarrangør som siden oppstarten i 2012 har hatt både internasjonale og nasjonale strykekvartetter på scenen og arbeidet med å formidle kvartettens fantastiske repertoar og ensembleform til et bredt publikum. Tre av Norges mest profilerte strykekvartetter, Engegårdkvartetten, Oslo Strykekvartett og Vertavo er faste strykekvartetter for konsertserien, i tillegg til at vi presenterer verdensledende internasjonale kvartetter. Konsertserien ønsker å tilrettelegge for en konsertramme som formidler det kunstneriske innholdet på en nyskapende måte. Hver konsert har et overbyggende tema der kveldens musikalske program formidles i en bredere kontekst, og den vanlige konsertformen strekkes for å inkludere uvanlige og inspirerende elementer. Serien har også et talentutviklingsprogram kalt Ung kvartettserie for unge strykekvartetter, som i dag er en sentral del av Oslo Quartet Series sin virksomhet.

 
 
 

Oslo Camerata

Kammerorkesteret Oslo Camerata (OC) springer ut fra Barratt Due musikkinstitutt og er instituttets "ensemble-in-residence". OC ble etablert i 1998 og består av profesjonelle musikere samt studenter og unge talenter som på den måten får uvurderlig profesjonell erfaring. Fremragende solister med opprinnelse i BD-miljøet knyttes til orkesteret som ledere og solister ved de såkalte "Alumni-prosjektene". Oslo Camerata har turnert i bl.a. Spania, Brasil, Mexico, India, Sveits og Østerrike, samt deltatt på festivaler, CD- og TV-innspillinger. Repertoaret spenner fra barokk til samtidsmusikk for strykeensembler. Orkesteret har samarbeidet med stjernesolister som Ivry Gitlis, Truls Mørk, Mischa Maisky, Jeremy Menuhin, Julian Rachlin, Henning Kraggerud og Christian Ihle Hadland, og har gjort flere kritikerroste innspillinger for plateselskapet Naxos. Oslo Camerata mottar støtte fra Dextra Musica, Norsk Kulturråd og Oslo Kommune. Stephan Barratt-Due er orkesterets kunstneriske leder.

 
 

Dextra Musica

Dextra Musica er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB, og har siden 2006 bygget opp en solid samling av strykeinstrumenter av høy kvalitet som stilles til disposisjon for dyktige musikere. Til gjengjeld stiller musikerne opp på konserter og som instruktører og inspirasjonskilder for unge utøvere. Stiftelsen skal gjennom Dextra Musica bidra til at flere kan utøve og oppleve klassisk musikk og folkemusikk på høyt kunstnerisk nivå. Satsningen skal bidra til å skape en reell forskjell gjennom å støtte prosjekter, oppmuntre til innovasjon og nyskapning og samarbeid med etablerte institusjoner og strukturer.

 
logos_samlet.png