Back to All Events

Oslo Quartet Series: Oslo strykekvartett med Teodor Janson/«Alltid Klassisk»

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo Norway (map)

Medvirkende
Wolfgang Amadeus Mozart Strykekvartett nr.18 i A-dur, KV. 464, 1.sats «Allegro» fremføres av Alegrar Strykekvartett fra Ung kvartettserie

Program
Felix Mendelssohn – Strykekvartett Op.44 nr.1 i D-dur
Alfred Janson – Strykekvartett
Teodor Janson fremfører dikt fra «Liv ved straumen» av Tarjei Vesaas
Ludwig van Beethoven – Strykekvartett Op.59 nr.2 i e-moll

Tidene endres. Ta for eksempel radio: fra den spede begynnelse med AM og én kanal, gikk Norsk Rikskringkasting over til FM og mangfoldige kanaler. Og nå har som kjent FM akkurat gått over i historien, mens DAB, eller rettere sagt DAB+, har tatt over. For ikke å snakke om nettradio. Det er med dette som bakteppe at vi lar denne konserten ta utgangspunkt i fenomenet radio.

I den ånd åpner aftenens konsert med bravur til ære for det for nylig hedengangne FM-båndet med Felix Mendelssohns strykekvartett i D-dur. Hvis du la merke til den røde tråd her og den synes noe tynn, så er til gjengjeld neste punkt på programmet solid plantet i radiomediet, nemlig Alfred Jansons Strykekvartett fra 1978. Den sammenfatter musikken fra den store regissør Sverre Udnæs «forestilling for Radioteatret over tekster fra Tarjei Vesaas» diktsamling «Livet ved straumen». Vesaas «svever over vannene» i kvartetten, mener Janson, men for at vi skal komme inn i radioteater- stemningen på ordentlig, vil Teodor Janson, som forøvrig er Alfred Jansons sønn, lese utdrag fra diktsamlingen for oss.

Til slutt i konsertprogrammet tar vi igjen fatt på vår store kjærlighet LuDwig vAn Beethoven (DAB), ikke minst fordi det gir en kjærkommen kontinuitet i den tiden vi er i. Oslo Strykekvartett er nemlig også i forandring. Are Sandbakken, vår bratsjist helt fra starten i 1991 og fram til i høst, har valgt å slutte i kvartetten. Men som det heter: Tiden går, Oslo Strykekvartett består, og fornyelsesprosessen er i gang.

Til slutt på kvelden vil vi kanskje ha en liten Ring inn musikken-avdeling, eller kanskje mer Klar en klassiker (for å hedre nok et hedengangent fenomen). Et program for deg som har ... billett!

Billetter / Tickets