Back to All Events

Kammermusikalsk romantikk

Foto: Bård Gundersen

Foto: Bård Gundersen

Musikere fra Det Norske Kammerorkester  

Program
Johannes Brahms Strykesekstett nr. 1 i B-dur
Franz Schubert Oktett i F-dur

Høstens store kammermusikalske begivenhet er Schuberts bredt anlagte oktett for klarinett, fagott, horn og strykekvintett. Kammermusikk utgjør størstedelen av Schuberts virke som komponist, og i hver sjanger utforsket han instrumentenes klanger og flyttet grenser. 

I tillegg byr vi på Brahms strykesekstett nr. 1, der vi har satt studentene i vårt nye talentprogram sammen med veilederne deres i orkesteret.Med sine lange melodiske linjer og sin løsslupne humor ble sekstetten kalt 'et av de vakreste verkene denne unge komponisten har skrevet', etter førstefremførelsen i 1861, og den har beholdt sin popularitet til denne dag.


BILLETTER

Earlier Event: October 16
Klassisk lunsjkonsert på Sentralen
Later Event: October 23
Pavel Haas Quartet/ Høst