Back to All Events

Mozart med Mustonen

  • Universitetets aula (map)
2_OlliMustonen_CR_OutiTormala.jpg

Pianisten, dirigenten og komponisten Olli Mustonen kommer til oss og viser seg frem i full bredde. Vi liker disse multitalentene som på mange måter er som komponistene var på 1700- og 1800-tallet. De komponerte, fremførte selv sine egne verker og dirigerte når de ikke bekledde solistrollen.
Vi er i spesialiseringens tidsalder, og det er deilig å bryte opp med disse ’totalmusikerne‘ som leverer hele musikkpaletten gjennom sine ulike talenter.

i er kommet til Beethovens 3. symfoni, Eroica. Hans fascinasjon for Napoleon var inspirasjonen til symfonien, og skuffelsen må ha vært stor da Napoleon utropte seg selv til keiser, og med det viste at han var en like pompøs og selvopptatt leder som dem han hadde kastet fra makten. Men symfonien står der som en struttende energibunt av livsglede, med en iboende tro på frigjøring og humanisme.

Program
Olli Mustonen
Triptych for strykeorkester

Wolfgang Amadeus Mozart
Klaverkonsert nr. 25 i C-dur, K. 503

Ludwig van Beethoven
Symfoni nr. 3 i Ess-dur, op. 55