Back to All Events

Barokkanerne/ Kremfløyte

  • Cafeteatret Hollendergata 8 0190 Oslo Norway (map)

Kremfløyte

Torunn-1.jpg


Med vår egen fløytevirtuos, Torun Torbo, i spissen presenterer Barokkanerne en kammerkonsert med klassiske godbiter. Sammen med den tsjekkiske fiolinisten Lenka Torgersen, bratsjisten Mari Giske og Gunnar Hauge på cello, serverer Torun fløytekvartetter av Mozart og hans spennende, men noe mindre kjente kollega, Frederigo Fiorillo, ispedd en stryketrio av Boccherini, en trio for fløyte, fiolin og cello av Haydn, samt et par arier fra Tryllefløyten arrangert for fløyte og fiolin – trolig av komponisten selv.

Torun Torbo har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, konservatoriet i Den Haag (NL) og konservatoriet i Brussel (BEL). På moderne fløyte vant hun flere priser, bl a NM for solister, før hun spesialiserte seg på historiske fløyter. På barokktraverso har hun gått til topps i Halle internasjonale konkurranse for traversfløytister, og hun er alene i Norge om å ha tatt solistdiplom på klassisk og romantisk traversfløyte. Til daglig jobber hun i NRK Klassisk, samtidig som hun er svært aktiv som utøver, både i inn- og utland. Hun kan høres som solist på albumet Totally Telemann med Barokkanerne, samt på cd-en Bellezza Crudel: kantater og konserter av Antonio Vivaldi med Tone Wik og Barokkanerne.

Earlier Event: October 30
Dextra Musica: Kammerkonsert
Later Event: November 13
Klassisk lunsjkonsert på Sentralen