Back to All Events

Barokkanerne/ Vagabondia - Hamburg

  • Sentralen, Marmorsalen Øvre Slottsgate 3 0154 Oslo Norway (map)

I Barokkanernes konsertserie med viktige musikkbyer lander vi 11. september i Hamburg. Denne byen, som i 1678 åpnet verdens første operahus, var også hjemmet til tre av barokkens største komponister: Georg Phillip Telemann, Johann Adolf Hasse og Carl Phillipp Emanuel Bach. Hamburg hadde i følge musikkhistorikeren Charles Burney et rikere musikkliv enn noen annen by i Europa. Kirkemusikken i de fem største kirkene var det Telemann som hadde ansvar for inntil CPE Bach tok over i 1768. Knapt noen musikkby har en så spennende historie som Hamburg og vi gleder oss til å presentere vår favorittmusikk fra hansabyen til oslopublikummet. I denne konserten lar vi den fremmadstormende unge fiolinisten Shunske Sato Dom bryne seg på en fiolinkonsert, vi hører hvordan tidevannet skildres i en av barokkens fineste orkestersuiter – «Hamburger Ebb und Flut», og vi besøker operahuset i en ouverture av Hasse. Konserten ledes av Kristin von der Goltz.

Shunsuke_Sato_2.jpg

Shunske Sato, (1984) ble fra tidlig alder en anerkjent solist med moderne orkestre som Baltimore Symphony og Bayersk Radios Orkester. Han studerte barokkfiolin og ble i 2013 konsertmester for Netherlands Bach Society og Concerto Köln. Han har en duo med den anerkjente cembalisten og hammerklaver-spilleren Andreas Staier og er gjestelærer ved Amsterdam School of Arts. Shunske har spilt inn Vivaldis Fire Årstider med Concerto Köln, utgitt på Berlin Classics, og han opptrer også jevnlig med Academy of Ancient Music og Australian Brandenburg Orchestra.

BAR_2018_Kristin_von_der_Goltz.jpg

Kristin von der Goltz (f. 1966) er cellist med tysk-norsk opprinnelse. Hun begynte sine studier med faren Konrad von der Goltz og moren Kirsti Hjort. Hun studerte senere med blant annet William Pleeth i London. Blant musikalske aktiviteter er jevnlig samarbeid med London Philharmonic Orchestra, The Hannover Band og fra 1991 - 2004 var hun med i Freiburger Barockorchester. Siden 1992 har hun vært medlem av den anerkjente trioen Trio Vivente med fiolinist Anne Katharina Schreiber og pianist Jutta Ernst. I 2014 gjestet hun Barokkanerne som solist og leder med programmet "Cellofan" på Cafeteatret og har vært kunstnerisk leder for Norsk Barokkorkester i perioden 2015 - 2017.

Earlier Event: September 4
Lanseringsfest for Klassisk tirsdag
Later Event: September 18
Klassisk lunsjkonsert på Sentralen