Back to All Events

Tysk romantikk med fransk sjarm

  • Universitetets aula (map)
LYS François-Leleux.-Photo-David-Boni-7-2000x1372.jpg

PROGRAM
Mendelssohn
Hebridene ouverture
Stravinskij Pulcinella suite 
Mendelssohn Sanger uten ord for obo og strykere
Mendelssohn Symfoni nr. 4, 'Den italienske'

MEDVIRKENDE
François Leleux
dirigent / obo


François Leleux tar imot sitt publikum som en vert tar imot gjester i eget hjem. Hans obospill finnes det knapt maken til, og når han dessuten svinger taktstokken, er vi garantert en stor kveld med Mendelssohn som det musikalske midtpunkt. Vi starter på Hebridene, der komponisten lot seg inspirere av akustikken i Fingal’s Cave og brukte den som kompositorisk effekt i denne berømte ouverturen. 

Et spesielt samarbeid har utviklet seg mellom Leleux og den norske billedkunstneren Karin Køltzow. Vi har latt oss inspirere av dette samarbeidet og har invitert Køltzow til å være med på å tolke orkesterets musisering på direkten gjennom hennes virkemidler – lerret og kull. I det øyeblikk orkesteret starter ouverturen, tar Køltzow samtidig fatt på sitt bilde ute på Universitetsplassen – direkte overført til storskjerm bak orkesteret. Og publikum får bivåne det hele.

BILLETTER

Earlier Event: November 12
Klassisk lunsjkonsert på Sentralen
Later Event: November 19
Dextra Musica: Kammerkonsert