Back to All Events

Schubertiade

  • Universitetets aula (map)

Lorenza Borrani - fiolin / kunstnerisk leder
Det Norske Kammerorkester

Program
Schubert Stryketrio i B-dur
Pettersen Nytt bestillingsverk
Schubert 5 menuetter og 6 trioer for strykere
Pettersen Nytt bestillingsverk
Schubert Symfoni nr. 5

 

Etter det første møtet med den italienske fiolinisten Lorenza Borrani sist oktober, skjønte vi fort at dette ikke ville bli det siste. Hun fremstår som en helstøpt leder med stor musikalsk formsans og utrolige, instrumentale kvaliteter. Derfor blir vår lille ’Schubertiade‘ denne kvelden både en avslutning av sesongen i Oslo, og samtidig et oppspill til Borranis videre arbeid med orkesteret i rollen som kunstnerisk gjesteleder i kommende sesong. Den observante publikummer vil også peke på at konserten på sett og vis oppsummerer det som har vært en sesong preget av Schuberts kammermusikk. 

Til å gi Schubert både støtte og motstand, har vi utfordret den norske komponisten Agnes Ida Pettersen til å skrive for oss. Hun sto sist på programmet vårt med verket I det stille våren 2017.  

Billetter