Back to All Events

HørBar // Mad Songs

Mad song.jpg

PROGRAM
Telemann
Don Quixote, TWV 55:G10
Purcell Bess of Bedlam
John Coprario Tom of Bedlam
Eccles Restless in thought 
Thommessen Fra Nijinskijs dagbok
Maxwell Davies Eight Songs for a Mad King 

MEDVIRKENDE
Terje Tønnesen kunstnerisk leder 
Nils Harald Sødal tenor
Silje Aker Johnsen sopran

Galskapen lenge leve, i det minste innenfor rammene av vårt eget musikalske univers. Vi tar dere med på en reise fra barokken – som betraktet galskap som noe gudegitt det var vanlig å la seg underholde av – og til vår egen tids musikalske tidsbilder av gale konger og sinnsforvirrede kunstnere. Alt mens vi både kan gråte og ikke minst le av enkeltmenneskers skjebne.

Der Don Quixote, gjennom Telemanns musikk, er den latterlige, selvopphøyde idealist og drømmer, er Bess og Tom av Bedlam stakkarslige sjeler som synger ut sin skjebne gjennom barokkens vakre toner. Av dagboken til den berømte danseren Vasilij Nijinskij – han som urfremførte Vårofferet – har Olav Anton Thommessen skrevet et verk fullt av lidelse, med en dyp erkjennelse av det uunngåelige. Det hele topper seg mot slutten da kanskje den mest kjente av alle gale konger gjennom tidene, den engelske kongen, George III, blir utlevert på det mest absurde i Peter Maxwell Davies’ åtte sanger for en gal konge. Det hele lystelig, vilt og energisk fortolket og sunget av sangeren Nils Harald Sødal, en stemme som når over fem oktaver. 

Konserten åpner også vår nye serie HørBar - en konsertserie som presenterer klassisk musikk av ypperste kvalitet i en mer uformell og intim setting. Konserten er i samarbeid med Ultimafestivalen.

BILLETTER

Earlier Event: September 10
Klassisk lunsjkonsert på Sentralen