Back to All Events

Pekka Kuusisto

  • Universitetets aula (map)
1158_Pekka_Kuusisto_-%C2%AEFelixBroede_20170119-1.jpg

PROGRAM
Nico Muhly
Fiolinkonsert
Beethoven Symfoni nr. 7 i A-dur
pluss noen musikalske overraskelser

MEDVIRKENDE
Pekka Kuusisto kunstnerisk leder / fiolin


Det er bare å lære seg navnet hans med en gang. Etter at han var kunstnerisk gjesteleder hos oss i 2018, er det ingen tvil om at dere i fremtiden vil se og høre mye til ham i Kammerorkesteret. 

Pekka Kuusisto befinner seg på den samme stjernehimmelen som Lorenza Borrani, der han som spillende leder beveger seg uanstrengt mellom kammerorkestre som Australian, St. Paul og Mahler. Han er solist med orkestre over hele verden og legger akkurat nå bak seg en hel sesong som residensmusiker i Wigmore Hall.

Han er på alle måter en moderne orkesterleder ved at han hele tiden søker samarbeid med
musikere utenfor egen sjanger for å finne uttrykk som kombinerer klassisk og samtid. Så også denne gang, når han har invitert den amerikanske komponisten Nico Muhly til å skrive en fiolinkonsert for seg. Muhly jobber nettopp i spennet mellom klassisk og pop, og har bl.a. samarbeidet med islandske Björk, men også skrevet opera for the Metropolitan Opera.

BILLETTER