Back to All Events

Fanny og Felix

  • Universitetets aula (map)
Malin+Broman.jpg

PROGRAM
Felix Mendelssohn
Symfoni for strykere nr. 12
Bach Vor deinen Thron tret ich hiermit
Hindemith Trauermusik for bratsj og strykere
Gubaidulina Meditasjon over Bachs Vor deinen Thron tret ich hiermit
Fanny Mendelssohn Strykekvartett i Ess-dur

MEDVIRKENDE
Malin Broman
kunstnerisk leder / fiolin
Det Norske Kammerorkester

Mendelssohn står sentralt i noen av sesongens musikalske program. Denne kvelden har vi gitt plass til både Fanny og Felix – søster og bror. Hun sies å ha vært like begavet, men fikk på ingen måte de samme mulighetene som sin bror. Hennes musikk ble delvis tatt til inntekt for Felix, og hun slet med å få sine egne verk publisert, noe kveldens strykekvartett er et eksempel på. 

Ikke desto mindre er kvartetten musikk med store kvaliteter, og kveldens gjesteleder Malin Broman har omsatt denne til en versjon for strykeorkester. Malin føyer seg inn i vårens rekke av kunstneriske ledere som tilhører den nye generasjonen. Dette er begavede musikere med evne til å fylle ulike roller, som solist, som kammermusiker og som orkesterleder som får frem det beste i et ensemble. Malin besøker Kammerorkesteret for første gang denne kvelden.

BILLETTERLater Event: May 12
Grosse Fuge