Back to All Events

Grosse Fuge

  • Universitetets aula (map)
Alban.jpg

PROGRAM
Julian Anderson
Nytt bestillingsverk for cello og orkester
Beethoven Strykekvartett nr. 13, op. 130 'Grosse Fuge'

MEDVIRKENDE
Terje Tønnesen fiolin / kunstnerisk leder 
Alban Gerhard cello
Det Norske Kammerorkester

Terje Tønnesen har lenge jobbet med Beethovens kvartetter i orkesterformat. Denne kvelden feirer vi komponistens jubileum med en av hans siste kvartetter, op. 130. Kvartettens siste sats, Grosse Fuge, er i historien blitt stående både som et selvstendig verk, og som del av den originale kvartetten, selv om Beethoven – etter anbefaling fra sin forlegger – erstattet denne med en ny og kortere siste sats. I Terje Tønnesens versjon beholder vi fugen som kvartettens siste sats.

Kvelden byr i tillegg på et bestillingsverk for cello og orkester fra den engelske komponisten Julian Anderson. Han er inspirert av både klassi-ske komponister og progrock-band som Yes, Genesis og Tangerine Dream.

Verket er bestilt av Kammerorkesteret i samarbeid med fire andre europeiske orkestre, samt Hong Kong Sinfonietta. Det er skrevet for den tyske cellisten Alban Gerhardt som også er denne kveldens solist.


Earlier Event: April 21
Fanny og Felix
Later Event: June 9
Borrani med Haydn