Back to All Events

Solistisk festaften

  • Universitetets aula (map)
MF LOA 2.jpg

Leif Ove Andsnes– piano
Martin Fröst– klarinett
Terje Tønnesen– kunstnerisk leder
Per Kristian Skalstad- dirigent
Det Norske Kammerorkester

Program
Wolfgang Amadeus Mozart Serenata Notturna
Bent Sørensen Klaverkonsert nr. 2 La Mattina
Josef Haydn Symfoni nr. 7 Le Midi
Bent Sørensen Klarinettkonsert Serenidad
 

To fremstående nordiske solister og Det Norske Kammerorkester markerer den danske komponisten Bent Sørensens 60-årsdag med en feiring som spenner over flere musikalske epoker.

Pianist Leif Ove Andsnes og klarinettist Martin Fröst leder oss gjennom et program som blant annet byr på klassiske verk av Haydn og Mozart. Konserten er lagt opp som en 24-timers syklus, som starter ved midnatt med Mozarts Serenata Notturna. Våkne opp til tonene av Sørensens Klaverkonsert nr. 2 La Mattinamed Andsnes, etterfulgt av en forfriskende formiddagstur gjennom Haydns Symfoni nr. 7 Le Midi. Til slutt vil Fröst runde av med Sørensens Klarinettkonsert Serenidadog sette et lavmælt punktum for den musikalske dagsreisen.

Bent Sørensen er en av Nordens mest toneangivende komponister internasjonalt. Han vant Grawemeyer-prisen 2018 for komposisjon, og New York Philharmonic urfremførte nylig et av hans nye verk. Sørensen har opp gjennom årene hatt et langt og fruktbart samarbeid med kveldens to solister. Komponisten har spesialkuratert verk for sitt eget bursdagsprogram, som en refleksjon over både ungdommens vår og alderdommens høst.

Konserten er i samarbeid med Ultimafestivalen. 

BILLETTER

Earlier Event: September 18
Klassisk lunsjkonsert på Sentralen
Later Event: September 25
Quator Danel/ Krig og fred