Back to All Events

Quator Danel/ Krig og fred

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo Norway (map)

Det er med stolthet at vi i Kvartettserien åpner 2018/19 sesongen vår med et nytt bekjentskap for Oslo; Quatuor Danel. Skjønt nytt, mange av dere har kanskje støtt på denne veletablerte kvartetten, som går i sitt 28. år. 

«Kjære Beethoven», skiver Grev Ferdinand Ernst Gabriel von Waldstein. «Du skal til Wien og oppfylle dine frustrerte drømmer…. Ved hjelp av utrettelig arbeid skal du motta Mozarts ånd fra Haydns hender.» Beethovens opus 18 nummer 2 er et deilig sted å være, en kvartettsesongs perfekte åpningsverk, og ble kanskje akkurat det greven forutså? Her er det lys, varme og fred, i programmets fortsettelse er det lite av det. Fred blir til krig og smerte.

Danel er den eneste kvartetten i verden som har gjort alle Weinbergs 17 strykekvartetter som konsertsyklus, flere ganger, og de sitter med unik kunnskap om verkene som de vil dele med oss.

Ansett for å være av de beste tolkere av Sjostakovitsj i dag, fremfører de verkene med vilje, kraft og intensitet, og klarer samtidig å gjøre det personlig og naturlig, og til kritikerkorpsets store entusiasme.

Program: 

Ludwig van Beethoven – Strykekvartett Op.18, nr. 2 i G-dur

Mieczysław Weinberg – Strykekvartett nr.5 i B-dur, Op.27

Dmitri Sjostakovitsj – Strykekvartett nr.3 i F-dur, Op.73

--

Kratos Quartet fra Ung kvartettserie åpner konserten med Mieczysław Weinberg - Strykekvartett nr.7 i C-dur, Op.59, 2.sats ’Notturno’   

 

Billetter:

Klikk her for billetter  - kan også kjøpes i billettluka på Gamle Logen

Earlier Event: September 18
Solistisk festaften
Later Event: October 2
Dextra Musica: Kammerkonsert